سلسله مباحث معـــاد از استاد فرزانه حضرت آيت الله محمد شجاعي ( مد ظله العالي )
مسئله تمثل را ميگويم هرچه در درون داشته باشيد تمثل خواهد داشت . مسئله بخل را بگويم خيلي از مردم بخيل هستند نميتوانند چيزي به کسي بدهند . طمع که سير نمي شود هميشه چشمش اينور و آنور است (همه مبتلا هستيم )تمثل صفت طمع را در برزخ ميدانيد ؟ حالا اگر يک روباه را به ما مسلط کنند خوشمان ميايد ؟ اين واقعيت روحي است

تجسم اوصاف يعني چه؟
يعني وقتي من منتقل به برزخ مي شوم ، بعداز منتقل شدن به آنجا آن اوصافي که من در اينجا داشتم و مرا تحت سيطره قرار داده بود و به من مسلط بود گرچه به ظاهر معلوم نبود ، در برزخ جلوه خواهد کرد و در آنجا ديگر به صورت صفت نيست بلکه به صورت مجسم است . اين يعني چه؟
مثلا از باب مثال کسي که در اين عالم دنيا و زندگي دنيوي يک صفتي از صفات بد حيواني به او مسلط بود ، به صورت حيواني مسلط براو ظاهر ميشود . يک مسلمان را حساب کنيد ، يک موحد را حساب کنيد مخصوصا آن مسلماني که روزه ميگيرد . مسئله عصبانيت ( که يکي از صفات بهيمي است و از صفات حيواني است ) اگر بر او مسلط باشد در عالم برزخ متمثل خواهد شد .
در خطبه شعبانيه مي بينيد که رسول اکرم ( صلوات الله عليه ) در آن خطبه مي فرمايد : واقعا روزه که مي گيريد خوب دقت کنيد که داراي حسن خلق باشيد چون انسان در روزه از مأنوس هاي خود يک مقدار جدا مي شود ، ممکن است که باعث عصبانيت و بد خلقي شود . عصبانيتي که به صورت يک صفت مسلط بر من است وقتي وارد عالم برزخ شدم اين صفت مسلط برخودم که تندي و عصبانيت درندگي است ، اگر اين تسلط با من در برزخ باشد و من با اين رنگ به برزخ بروم ، ديگر در آنجا نمي گويند موجود عصباني است و عصبانيت بر او مسلط است بلکه با طن وجودم بيرون ميزند ، يعني همان صفت عصبانيت که در اين عالم باطنا بر من مسلط بود و تمام وجود مرا تحت سيطره قرار ميداد در آنجا تجسم پيدا ميکند و با شکل مناسب خودش بر وجود من مسلط خواهد بود . براي شخص ديگري تجسم عصباني شدن در آنجا نخواهد بود ، چون اينجا اين صفت بر من مسلط بود آنجا هم مسلط بر من است چون اينجا مرا تحت الشعاع قرار ميداد ، آنجا هم تحت الشعاع قرار خواهد داد ولي در آنجا مجسم است .
البته عصبانيت اگر در طريق حق باشد مسئله ديگري است . ( مثل غضبناک شدن حضرت علي( عليه السلام ) در بعضي مواقع که بحساب خدا بود ) عصبانيتي که به حساب خواسته هاي نفساني است صفتي است که مسلط بر باطن است . معمولا ميگوئيد من در مقابل عصبانيت عاجزم در وقت عصبانيت خودم را نميتوانم حفظ کنم و هيچ چيز نمي فهمم . در آنجا عصبانيت بصورت ديگري جلوه ميکند ، اينطور نيست که در مقابل کس ديگري باشد بلکه عصبانيت بصورت مجسم بر خود من مسلط خواهد بود . يعني عصبانيت من در اين دنيا چه رنگي داشت و در چه قيافه اي بود ، آن شکل و قيافه با ظاهر قيافه هر حيوان متناسب باشد ، به شکل همان حيوان بر من مسلط است .
گروه شیطان ستیزی مسلط ,عصبانيت ,آنجا ,برزخ ,يعني ,صورت ,الشعاع قرار ,عصبانيت بصورت ,مسلط خواهد ,قرار ميداد ,عالم برزخ منبع
درباره این سایت